Robotgräsklippare test – Se alla bäst i test robotgräsklippare 2023

Läs vårt test med testvinnande robotgräsklippare där vi rankar de 8 bästa robotgräsklipparna. Det är särskilt viktigt att robotgräsklipparen är lämplig för din trädgård och dess utformning och egenskaper. Anledningen är att terrängen kan variera mycket och robotgräsklipparen som är bäst i test måste kunna hantera gräsmattans lutningar, hinder och storlek.
Af Miklas BAdge
Miklas
Gardena Smart Sileno Life Lona 900 5
bäst i test av intelligenta robotgräsklippare

Gardena Smart Sileno Life Lona 900

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vår köpguide får du en detaljerad beskrivning av vad du ska tänka på när du köper en robotgräsklippare. Du måste bland annat känna till batteriets laddnings- och drifttid samt längden på begränsningskabeln, eftersom detta beror på hur stor del av trädgården du har.

Vi har testat de bästa robotgräsklipparna och du hittar också en översikt över robotgräsklipparnas funktioner och egenskaper. Du hittar också användbara instruktioner om hur du bäst underhåller din robotgräsklippare och installerar den.

Vår jämförelsetabell ger dig en bra översikt över de 8 modellerna som fått bra betyg och är bäst i test, så att du kan se alla deras fördelar och funktioner på en gång.

Worx Landroid M500 WR141E

bäst i test robotgräsklippare

Fordele
 • pros-icon.svg LCD-display
 • pros-icon.svg App-kontroll
 • pros-icon.svg Regnsensor
 • pros-icon.svg Har ett eget litet garage
 • pros-icon.svg PIN-kod, larm
Ulemper
 • cons-icon.svg Inget alternativ för att ignorera hinder via appen

Detaljeret gennemgang

En effektiv robotgräsklippare bäst i test som är lämplig för medelstora gräsmattor på upp till 500 kvadratmeter. Det finns också ett litet garage som skydd när det regnar.

Praktisk

Detta är en intelligent robotgräsklippare med innovativ AIA-teknik. Worx Landroid är lämplig för trädgårdsområden på cirka 500 kvadratmeter och högst 700 kvadratmeter, beroende på terrängens beskaffenhet. Den har en total drifttid på 60 minuter, medan den laddas på bara 90 minuter. Klippbredden är hela 18 centimeter och den klarar en klipphöjd från 3 och upp till 6 centimeter. Dessutom kommer du (och dina grannar) att uppskatta den låga ljudnivån, som är så låg som 67 decibel. Den kan också hantera gräsmattans lutningar på upp till 35 procent.

Intelligent gräsklippning

Worx Landroid har en användarvänlig LCD-skärm, men du kan också styra den via en app, så att du kan ställa in den på att klippa gräset när du inte är hemma. Dessutom är den här Worx Landroid-modellen en manövrerbar robotgräsklippare som enkelt klarar av trånga ställen på gräsmattan, samtidigt som den klarar av kanterna runt gräsmattan. Du ställer in den via appen och robotgräsklipparen beräknar automatiskt det mest optimala klippschemat med hänsyn till trädgårdens storlek och olika väderförhållanden.

Säkerhetsåtgärder

Worx Landroid robotgräsklippare är dessutom utrustad med olika praktiska säkerhetsfunktioner. Den har en inbyggd regnsensor, så den kör tillbaka till sin laddningsstation om det börjar regna, vilket gör att du slipper klippa fuktigt gräs. Den är också utrustad med både en PIN-kod och ett stöldskyddslarm, så att du är skyddad mot eventuell stöld. Det kan vara irriterande att du inte kan hoppa över hinder i appen, men det är också en säkerhetsåtgärd som innebär att du måste kontrollera hindret. Detta säkerställer att din Worx Landroid robotgräsklippare som är bäst i test inte skadas.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 500 m² Klippbredd i centimeter (cm): 18 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 3 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 6 cm Visa: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 35 % Lampor: Nej App-kontroll: Ja Säkerhetsåtgärder: PIN-kod, alarm Ljudnivå i decibel (dB): 67 dB Laddningstid i minuter (min): 90 min Drifttid i minuter (min): 60 min Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 2 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 20 V Vikt i kilogram (kg): 9 kg Mått (B x D x H): 66,5x52,8x28,4 cm

LandXcape LX835

billig robotgräsklippare bäst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Utrustad med 4 hjul
 • pros-icon.svg Helautomatiskt klippningssystem
 • pros-icon.svg Enkel att installera och använda
 • pros-icon.svg Hög maximal klipphöjd på 6 cm
 • pros-icon.svg Klarar av stor yta (upp till 800 m²)
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan inte användas via app
 • cons-icon.svg Inte så lämplig för trånga platser

Detaljeret gennemgang

LandXcape LX835 är en prisvärd robotgräsklippare och särskilt idealisk för dig som har en trädgård på högst 800 kvadratmeter. Den är också utrustad med ett helautomatiskt klippningssystem för att minska din arbetsbörda så mycket som möjligt. Den är bäst i test i kategorin billiga robotgräsklippare.

Praktisk

Den här LandXcape-modellen är en kompakt och bra robotgräsklippare som är perfekt för stora trädgårdar och områden. Den kan faktiskt hantera upp till 800 kvadratmeter. Den är så bra att den ingår i danska Forbrugerrådet tænks test av robotgräsklippare, där den får högsta poäng för användarvänlighet, säkerhet, konstruktionskvalitet och programmering. Den har en drifttid på 65 minuter och laddas på 90 minuter. När batterinivån börjar bli låg kör den automatiskt till sin dockningsstation för att ladda upp. Den har en klippbredd på 18 centimeter och du kan välja mellan klipphöjder ner till 3 centimeter och en maximal höjd på 6 centimeter. Förutom att den är lämplig för stora trädgårdar kan den även hantera gräsmattor med en lutning på 35 procent och smala passager i trädgården. Du kommer att bli nöjd med den extremt låga ljudnivån på 63 decibel, vilket nästan motsvarar ljudnivån för ett normalt samtal.

Lätt att använda

Ingenting är trevligare än en apparat som är enkel att använda, och den här robotgräsklipparen LandXcape LX835 är inget undantag. När den 180 meter långa begränsningskabeln har lagts ut är ditt arbete klart. Nu kan du enkelt ställa in robotgräsklipparen på displayen. På displayen kan du ställa in och schemalägga klippningen.

Diverse säkerhetsåtgärder

Den här robotgräsklipparen är naturligtvis också utrustad med nödvändiga säkerhetsåtgärder. Den inbyggda regnsensorn ser till att den glider tillbaka till laddningsstationen om det börjar regna medan den körs. Dessutom kan den bara användas när du anger rätt PIN-kod. Om någon försöker stjäla den varnar ett inbyggt larm dig. Sist men inte minst har den också en integrerad lyftsensor.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 800 m² Klippbredd i centimeter (cm): 18 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 3 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 6 cm Visa: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Nej Maximal lutning i procent: 35 % Lampor: Nej App-kontroll: Nej Säkerhetsåtgärder: Lutningssensor Løftesensor, Pinkode Ljudnivå i decibel (dB): 63 dB Laddningstid i minuter (min): 90 min Drifttid i minuter (min): 65 min Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 2.9 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 20 V Vikt i kilogram (kg): 8,4 kg Mått (B x D x H): 58 x 40 x 23 cm

Stihl RMI 632

premium robotgräsklippare bäst i test

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tillhörande app
 • pros-icon.svg Lång drifttid på en och en halv timme
 • pros-icon.svg Lämplig för ojämn terräng
 • pros-icon.svg Klarar extrema lutningar på upp till 45 %.
 • pros-icon.svg Lämplig för ytor upp till 3 000 m²
Ulemper
 • cons-icon.svg Placering av laddningsstation är begränsad
 • cons-icon.svg Klipphöjdsjusteringen är manuell och inte helautomatisk som de andra.

Detaljeret gennemgang

Stihl RMI 632 är en helautomatisk robotgräsklippare som är lämplig för mycket stora områden på upp till 3 000 kvadratmeter och som även klarar av smala passager och ojämna gräsmattor utan problem. Den är också lämplig för trädgårdar med många olika zoner, hörn och kanter. Stihl robotgräsklippare är bäst i test bland premium robotgräsklippare.

Praktisk

En lättanvänd robotgräsklippare som även röstats fram som nummer 3 av den tyska konsumentorganisationen. Den kan arbeta oavbrutet i upp till 90 minuter. När batterinivån börjar bli låg upptäcker den det och kör automatiskt tillbaka till laddstationen för att ladda upp. Här laddar den på bara 60 minuter. Den har också en bred klippbredd på 28 centimeter. Du kan välja mellan en klipphöjd på bara 2 centimeter och en maximal klipphöjd på 6 centimeter. Med sina 4 specialkonstruerade hjul är den särskilt lämplig för ojämn terräng. Den har inga problem med gräsmattans lutning på upp till 45 %.

Innovativ och intelligent teknik

Du ställer in robotgräsklipparen på den smarta och ljusa LCD-displayen. Du kan också styra den via den medföljande appen, så att du alltid har full kontroll över gräsklipparen. Den har användbara hindersensorer som hindrar den från att köra in i många saker. Om den möts av ett föremål väljer den helt enkelt en ny väg. Den har också en praktisk regnsensor som känner av regn, så att den kan köra till sin laddningsstation i händelse av nederbörd. Säkerhetsfunktionerna omfattar en PIN-kod och ett stöldskyddslarm.

Innovativ bioklippning

Bioklippning sparar ännu mer arbete. Det är ett system som gör att robotgräsklipparen sprider gräsklipp över hela gräsmattan i form av små partiklar. Nu fungerar den istället som ett värdefullt och användbart gödningsmedel som gör din gräsmatta ännu vackrare att se på! Å ena sidan slipper du ta gräsklippet till förbränningsanläggningen och å andra sidan sparar du pengar på gödningsmedel. En ren vinst för alla.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 3000 m² Klippbredd i centimeter (cm): 28 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 2 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 6 cm Visa: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 45 % Lampor: Nej App-kontroll: Ja Säkerhetsåtgärder: Tjuvalarm, PIN-kod Ljudnivå i decibel (dB): 62 dB Laddningstid i minuter (min): 60 min Drifttid i minuter (min): 90 min Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): Inte angivet Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 29 V Vikt i kilogram (kg): 14 kg Mått (B x D x H): 73 x 54 x 27 cm

Robomow RK1000

bäst i test av kolfria robotgräsklippare för medelstora områden

Fordele
 • pros-icon.svg Fungerar via bluetooth och appstyrning
 • pros-icon.svg Lämplig för lutningar upp till 45
 • pros-icon.svg Färgpekskärm
 • pros-icon.svg System för biologisk skärning
 • pros-icon.svg Användarvänlig och enkel installation
Ulemper
 • cons-icon.svg Relativt lång laddningstid

Detaljeret gennemgang

Om du letar efter en miljövänlig robotgräsklippare ska du välja den här Robomow RK1000 modellen, som har utsetts till bäst i test av det danska konsumentrådet. Det är den bästa robotgräsklipparen av klippare med kolfria motorer.  Den har en kolfri motor och är lätt att installera via den praktiska och särskilt intuitiva färgpekskärmen. Den medföljande begränsningskabeln är 225 meter lång. Du behöver inte göra mer än att lägga ut detta. Sedan gör robotgräsklipparen resten åt dig. Robomow RK1000 är lämplig för områden på upp till 1 000 kvadratmeter. Den har en bred klippbredd på 21 centimeter. Och den kan ställas in på olika klipphöjder. Du kan ställa in den här modellen på en minsta gräshöjd på 2 centimeter, men den är också lämplig för högt gräs på 10 centimeter. Robotgräsklipparen ser inte backar som ett hinder och kan hantera lutningar på upp till 45 %.

Robomow RK1000 har ett speciellt kantskärningssystem så att du får skarpa, vackra kanter. Hjulen är utformade för all terräng och robotgräsklipparen är utrustad med inbyggda hindersensorer. Bioklippningssystemet sprider gräsklippet, som sedan kan fungera som ett billigt och naturligt gödningsmedel för gräsmattan. Naturligtvis är Robomow RK1000 också utrustad med praktiska säkerhetsfunktioner. Och som en extra bekvämlighet kan du koppla robotgräsklipparen till motsvarande app, varifrån du kan schemalägga alla klipptider.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 1.000 m² Klippbredd i centimeter (cm): 21 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 2 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 10 cm Visa: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 45 % Lampor: Nej App-kontroll: Ja Säkerhetsåtgärder: Lutningssensor Lyftsensor, PIN-kod, Tjuvalarm Ljudnivå i decibel (dB): 60 dB Laddningstid i minuter (min): 120 min Drifttid i minuter (min): 50 min Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 2,8 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 18,15 V Vikt i kilogram (kg): 10,5 kg Mått (B x D x H): 51 x 64 x 30 cm

Gardena Smart Sileno Life Lona 900

bäst i test av intelligenta robotgräsklippare

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Inbyggd regnsensor
 • pros-icon.svg Tyst
 • pros-icon.svg Kolfri motor
 • pros-icon.svg 200 pinnar ingår
 • pros-icon.svg Fungerar med Amazon Alexa, Google Home, Apple Homekit, IFTTT, Homey
Ulemper
 • cons-icon.svg Klipper inte kanterna lika bra

Detaljeret gennemgang

Om du har en stor gräsmatta på upp till 900 kvadratmeter är den här Gardena Smart Sileno Life robotgräsklipparen med innovativ AI-teknik idealisk för att göra ditt arbete ännu enklare. Gardenas robotgräsklippare har en klipphastighet på 2 500 varv per minut och en klippbredd på hela 22 centimeter. Gardena Smart Sileno Life klarar en maximal höjd på 5 centimeter och en minimal höjd på 2 centimeter. Gränskabeln är 200 meter lång, och den har 20 pinnar. Denna Gardena Sileno klippare är bäst i test bland intelligenta robotgräsklippare.

Robotgräsklipparen är fantastiskt enkel att installera och kan snabbt och bekvämt programmeras på den smarta skärmen. Den praktiska timern ger dig full kontroll över den faktiska arbetstiden. Den är utrustad med praktisk kartteknik och lokaliseringsspårning så att den anpassar sig till din trädgård. I själva appen kan du också avgränsa och markera de platser där den inte ska köras. Gardena Sileno är också IPX5- och IP44-klassad och har PIN-, larm-, lyft- och tippsensorer för att skydda dig mot olyckor och stöld. Och du kommer särskilt att uppskatta den låga ljudnivån på 58 decibel. Robotgräsklipparen har en total drifttid på en timme och laddningen tar bara 45 minuter.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 900 m² Klippbredd i centimeter (cm): 22 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 2 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 5 cm Visa: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 30 % Lampor: Nej App-kontroll: Ja Säkerhetsåtgärder: PIN-kode alarm, lyft- och tippsensor Ljudnivå i decibel (dB): 58 dB Laddningstid i minuter (min): 45 min Drifttid i minuter (min): 60 min Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 2 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 18 V Vikt i kilogram (kg): 8,3 kg Mått (B x D x H): 39 x 58 x 23 cm

Gardena Sileno City 500

robotgräsklippare bäst i test för små trädgårdar

Fordele
 • pros-icon.svg Stöldskyddslarm
 • pros-icon.svg Bluetooth och appstyrning
 • pros-icon.svg Innehåller en kolfri motor
 • pros-icon.svg Låg ljudnivå
 • pros-icon.svg Lämplig för alla väder
Ulemper
 • cons-icon.svg Upptäcker inte hinder
 • cons-icon.svg Rör sig i ett slumpmässigt mönster

Detaljeret gennemgang

Denna klippare är den bästa robotgräsklipparen för att klippa gräset i mindre trädgårdar. För medelstora trädgårdar på högst 500 kvadratmeter är den här automatiska gräsklipparen ett utmärkt val. Dessutom är lutningar på upp till 35 procent ingen utmaning för den. På den här Gardena Sileno City 500 robotgräsklipparen kan du ställa in klipphöjden på 2 centimeter eller en maximal höjd på 5 centimeter högt gräs. Klippbredden är drygt 16 centimeter, vilket gör den lämplig för smalare passager. Den här robotgräsklipparen kan också styras via en praktisk app, så att du alltid har kontroll över gräsklippningen. Den medföljande begränsningskabeln är 150 meter lång.

Gardena Sileno City 500 har en total drifttid på 65 minuter, medan den behöver 75 minuter för en full laddning. Den laddar sig själv när batterinivån är för låg för att den ska kunna fortsätta att fungera. Den har också en trevligt låg ljudnivå på endast 58 decibel, vilket är lägre än nivån för ett normalt samtal. Du och dina grannar kommer att uppskatta detta! Gardena Sileno City är också utrustad med ett praktiskt stöldskydd och en sensor för lyft- och lutning, så att du aldrig behöver oroa dig utan kan luta dig tillbaka och njuta av det istället.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 500 m² Klippbredd i centimeter (cm): 16 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 2 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 5 cm Visa: Ja Regnsensor: Ja Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 35 % Lampor: Nej App-kontroll: Ja Säkerhetsåtgärder: Lutningssensor Lyftsensor, PIN-kod Ljudnivå i decibel (dB): 58 dB Laddningstid i minuter (min): 75 minutter Drifttid i minuter (min): 65 minutter Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 2,1 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 18 V Vikt i kilogram (kg): 7,3 kg Mått (B x D x H): 38 x 55 x 23 cm

Husqvarna Automower 430X

robotgräsklippare bäst i test för trädgådar med många hinder

Fordele
 • pros-icon.svg Lång drifttid
 • pros-icon.svg Kort laddningstid
 • pros-icon.svg Lämplig för stora ytor upp till 3 200 m².
 • pros-icon.svg App och röststyrning
 • pros-icon.svg Strålkastare
Ulemper
 • cons-icon.svg Inte så bra på att hantera fallna äpplen
 • cons-icon.svg Relativt låg IP-klassning

Detaljeret gennemgang

En robust robotgräsklippare för extra stora områden med många hinder. Den kan hantera en stor yta på upp till 3 200 kvadratmeter. Husqvarna Automower 430X klarar också av både hinder och backar på upp till 45 % med lätthet tack vare de svängbara bakhjulen. På så sätt får du en särskilt jämn och snygg klippning. Du kan ställa in klipphöjden på denna robotgräsklippare på 2 centimeter i lägsta läge och 6 centimeter i högsta läge. Klippbredden är hela 24 centimeter. Den här Husqvarna Automower  robotgräsklipparen upptäcker automatiskt om batterinivån är låg, varefter den kör tillbaka till sin dockningsstation. Här laddas den helt på bara 50 minuter. Husqvarna Automower  har också en extra lång drifttid på upp till 145 minuter – den längsta drifttiden i vårt test!

Husqvarna Automower är också utrustad med innovativ teknik som appstyrning, Bluetooth, GPS och GSM, men du kan också välja att styra den via röststyrningsfunktionen Google Assistant. Den smarta tekniken Automower® Connect garanterar en hälsosam, grön gräsmatta och perfekt klippt gräs! Den är en tystgående robotgräsklippare med en otroligt låg ljudnivå på bara 58 decibel, vilket är ännu lägre än ett normalt samtal. Och självklart får Husqvarna Automower 430X bra betyg med en mängd säkerhetsfunktioner som t.ex. sensorer för lutning och lyftning, samt ett lugnande stöldskyddslarm och din egen personliga PIN-kod.

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 3200 m² Klippbredd i centimeter (cm): 24 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 2 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 6 cm Visa: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 45 % Lampor: Ja App-kontroll: Ja Säkerhetsåtgärder: Lutningssensor Lyftsensor, PIN-kod, Tjuvalarm Ljudnivå i decibel (dB): 58 dB Laddningstid i minuter (min): 50 minutter Drifttid i minuter (min): 145 minutter Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 5 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 18 V Vikt i kilogram (kg): 13,018 kg Mått (B x D x H): 56 x 72 x 31 cm

AL-KO Robolinho 500E

bästa robotgräsklipparen för trädgårdar med många hörn

Fordele
 • pros-icon.svg Lämplig för hörn och trädgårdar med rabatter
 • pros-icon.svg Kör vid 4 000 varv per minut
 • pros-icon.svg Låg ljudnivå
 • pros-icon.svg Snabb laddningstid
 • pros-icon.svg Utformad med 4 blad
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen app-kontroll

Detaljeret gennemgang

En trädgård med många hörn och rabatter är ingen utmaning om du väljer den här AL-KO Robolinho som är bäst i test. Den finns inte bara med i vårt test, utan även i testet från danska Forbrugerrådet tænk. Det är en särskilt effektiv robotgräsklippare jämför med andra robotgräsklippare, som arbetar med 4 skärblad och roterar med en maxhastighet på 4 000 varv per minut. Ljudnivån på 60 decibel motsvarar volymen för ett normalt samtal. Så den är inte bara effektiv, den är också tyst! Den är perfekt för en medelstor till stor trädgård på mellan 500 och 999 kvadratmeter.

Den är också lämplig för branta sluttningar med en maximal lutning på 45 %. Den levereras med en 100 meter lång kantkabel och 90 pinnar, så att du snabbt kan installera robotgräsklipparen.  Den totala klippbredden är fin och bred, 20 centimeter. När det gäller höjdinställningar kan du välja mellan en lägsta höjd på 2,5 centimeter och en högsta höjd på 5,5 centimeter. Den har en total drifttid på 60 minuter och laddas på bara 45 minuter, vilket är särskilt praktiskt. Och du kommer att gilla att den är tillverkad med ett praktiskt mulching-system, så att gräsklippet sprids över gräsmattan som gratis, naturligt gödningsmedel. En hållbar och prisvärd robotgräsklippare!

Typ: Robotgräsklippare Arbetsyta i kvadratmeter (m²): 500 m² Klippbredd i centimeter (cm): 20 cm Minsta klipphöjd i centimeter (cm): 2,5 cm Maximal klipphöjd i centimeter (cm): 5,5 cm Visa: Ja Regnsensor: Nej Programmering: Ja Maximal lutning i procent: 45 % Lampor: Nej App-kontroll: Nej Säkerhetsåtgärder: Lyftsensor Ljudnivå i decibel (dB): 60 dB Laddningstid i minuter (min): 45 min Drifttid i minuter (min): 60 min Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah): 2,25 Ah Batterityp: Li-ion Spänning i volt (V): 20 V Vikt i kilogram (kg): 7,6 kg Mått (B x D x H): 62,5 x 44 x 29 cm

Guide Hur fungerar en robotgräsklippare?

 
Worx-Landroid-M500-WR141E.webp

Worx Landroid M500 WR141E

LandXcape-LX835-scaled.webp

LandXcape LX835

Stihl-RMI-632.png

Stihl RMI 632

Robomow-RK1000.png

Robomow RK1000

Gardena-Smart-Sileno-Life-Lona-900.png

Gardena Smart Sileno Life Lona 900

Gardena-Sileno-City-500.png

Gardena Sileno City 500

Husqvarna-Automower-430X.png

Husqvarna Automower 430X

AL-KO-Robolinho-500E.webp

AL-KO Robolinho 500E

TestScore TestScore
Info
- - - - - - - -
Typ Robotgräsklippare Robotgräsklippare Robotgräsklippare Robotgräsklippare Robotgräsklippare Robotgräsklippare Robotgräsklippare Robotgräsklippare
Arbetsyta i kvadratmeter (m²) 500 m² 800 m² 3000 m² 1.000 m² 900 m² 500 m² 3200 m² 500 m²
Klippbredd i centimeter (cm) 18 cm 18 cm 28 cm 21 cm 22 cm 16 cm 24 cm 20 cm
Minsta klipphöjd i centimeter (cm) 3 cm 3 cm 2 cm 2 cm 2 cm 2 cm 2 cm 2,5 cm
Maximal klipphöjd i centimeter (cm) 6 cm 6 cm 6 cm 10 cm 5 cm 5 cm 6 cm 5,5 cm
Visa Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Regnsensor Ja Ja Ja Nej Ja Ja Nej Nej
Programmering Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Maximal lutning i procent 35 % 35 % 45 % 45 % 30 % 35 % 45 % 45 %
Lampor Nej Nej Nej Nej Nej Nej Ja Nej
App-kontroll Ja Nej Ja Ja Ja Ja Ja Nej
Säkerhetsåtgärder PIN-kod, alarm Lutningssensor Løftesensor, Pinkode Tjuvalarm, PIN-kod Lutningssensor Lyftsensor, PIN-kod, Tjuvalarm PIN-kode alarm, lyft- och tippsensor Lutningssensor Lyftsensor, PIN-kod Lutningssensor Lyftsensor, PIN-kod, Tjuvalarm Lyftsensor
Ljudnivå i decibel (dB) 67 dB 63 dB 62 dB 60 dB 58 dB 58 dB 58 dB 60 dB
Laddningstid i minuter (min) 90 min 90 min 60 min 120 min 45 min 75 minutter 50 minutter 45 min
Drifttid i minuter (min) 60 min 65 min 90 min 50 min 60 min 65 minutter 145 minutter 60 min
Batteriets kapacitet i amperetimmar (Ah) 2 Ah 2.9 Ah Inte angivet 2,8 Ah 2 Ah 2,1 Ah 5 Ah 2,25 Ah
Batterityp Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion Li-ion
Spänning i volt (V) 20 V 20 V 29 V 18,15 V 18 V 18 V 18 V 20 V
Vikt i kilogram (kg) 9 kg 8,4 kg 14 kg 10,5 kg 8,3 kg 7,3 kg 13,018 kg 7,6 kg
Mått (B x D x H) 66,5x52,8x28,4 cm 58 x 40 x 23 cm 73 x 54 x 27 cm 51 x 64 x 30 cm 39 x 58 x 23 cm 38 x 55 x 23 cm 56 x 72 x 31 cm 62,5 x 44 x 29 cm
Tjek billigste pris Set til 7.980 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Bauhaus På lager
Set til 5.499 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Bygghemma På lager
Set til 29.190 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Toolab På lager
Set til 11.596 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
PJ-Alltjänst På lager
Set til 9.447 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 29.499 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Bygghemma På lager
Set til 99 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Även om robotgräsklippare har blivit mycket populära i Sverige är många fortfarande inte helt säkra på hur de egentligen fungerar.

Små roterande blad klipper gräset

En robotgräsklippare är en automatisk gräsklippare. På undersidan av en robotgräsklippare finns en rund skiva med vassa blad. När gräsklipparen aktiveras börjar skivan rotera och knivarna roterar naturligt med den. Det är de som klipper gräset.

Gränskabel

När du köper en robotgräsklippare ingår vanligtvis en begränsningskabel (om du inte köper en robotgräsklippare utan begränsningskabel). En begränsningskabel förhindrar att robotgräsklipparen går vilse och att den alltid håller sig kvar i trädgården, eftersom du har definierat dess område. Kabeln kallas för en gränskabel eller kantkabel. Det kan dock hända att du behöver köpa extrautrustning beroende på hur stor din trädgård är.

Innan du kan använda robotgräsklipparen för första gången måste du lägga ut begränsningskabeln. Du kan lägga den i gräset och fästa den med pinnar. När du lägger kabeln ovanpå den kan du först se kabeln, som ofta är grön i färgen. Efter ett tag växer gräset dock oftast upp över kabeln, så att du inte heller kan se den, även om du har valt att lägga den ovanpå gräsmattan.

Du kan dock också välja att begrava den. Detta tar mer tid, men fördelen är att kabeln är helt osynlig.

Laddningsstation

En robotgräsklippare har sin egen laddningsstation. Den styr allt själv och går automatiskt till laddning eller tillbaka till gräsmattan när den är fulladdad. Lätt och smidigt för dig! Och oroa dig inte om den fastnar, robotgräsklipparen hinner alltid till laddningsstationen i tid. Den är utformad för att göra just det.

När du väljer plats för robotgräsklipparen ska du se till att laddningsstationen är nära ett eluttag. Se också till att den är skyddad och skuggad.

Godtyckligt rörelsemönster

En robotgräsklippare rör sig i ett slumpmässigt mönster. På så sätt undviker du spår eller ränder i gräsmattan. Skärningen blir också jämnare och snyggare med denna metod.

Det finns olika modeller med ett intelligent navigationssystem som ser till att den inte kör över samma plats mer än en gång. I praktiken innebär detta en snabbare skärning. Men det är också att föredra för dem som har stora eller medelstora trädgårdar, eftersom gräsrobotar då inte slutar klippa samma plats om och om igen utan att någonsin bli klara.

Dela upp trädgården i zoner

Om du delar upp trädgården i zoner kan du klippa mer målinriktat, eftersom du kan bestämma både när och hur länge du ska klippa de olika zonerna.

Du kan till exempel bestämma att robotgräsklipparen inte ska klippa i närheten av lekstugan, sandlådan eller gungan när barnen leker där. Du kan också förhindra att den går igång (och låter) i det ögonblick du går ut på terrassen.

Hur man väljer den bästa robotgräsklipparen

En bra robotgräsklippare är bekväm eftersom den gör jobbet åt dig! Dessutom får du en riktigt vacker gräsmatta eftersom den körs regelbundet och då hålls också mossa och ogräs borta.

Robotgräsklippare finns i många olika prisklasser och med många olika funktioner.

Om du fortfarande inte är övertygad, fortsätt att läsa. I vår köpguide hittar du allt du behöver veta för att göra ett välgrundat val och hitta en bra robotgräsklippare.

5 goda skäl att köpa en robotgräsklippare

Det är inte svårt att se fördelarna med en robotgräsklippare, men vi har ändå sammanställt fem skäl till varför det är så smart att ha en robotgräsklippare.

 1. Du får en perfekt manikyrerad gräsmatta.
 2. Du behöver inte göra arbetet själv.
 3. Du är inte beroende av väderförhållandena.
 4. Du kan programmera en robotgräsklippare så att den klipper när det passar dig.
 5. En robotgräsklippare är tystare än en konventionell gräsklippare.

Kapacitet vs. gräsyta/täckningsyta

Det första du bör tänka på är storleken på din trädgård. Hur stor är din tomt med tillhörande trädgård? De många olika robotgräsklipparna är alla lämpliga för ett visst antal kvadratmeter. Det är alltså ingen idé att köpa en modell för 500 kvadratmeter om gräsmattan är dubbelt så stor!

Generellt sett finns det robotgräsklippare för tre olika storlekar: små gräsmattor, medelstora gräsmattor och stora gräsmattor.

Detta är naturligtvis relativt, men kvadratmeter anses i allmänhet motsvara följande:

Upp till 500 m² = liten gräsmatta
Upp till 1 000 m² = medelstor gräsmatta
Över 1 000 och upp till 2 500 m² = stor och parkliknande gräsmatta.

Om din trädgård ligger något utanför den ena eller andra storlekskategorin rekommenderar vi att du väljer den större modellen. På så sätt kan du försäkra dig om att den kan klippa hela området.

Typ av terräng

Med terrängtyp menar vi både trädgårdens utformning och själva terrängen.

Komplexa trädgårdar

Komplexa trädgårdar är inget hinder för en robotgräsklippare. Men du bör ändå köpa en modell som är lämplig för denna typ av trädgård. Och i detta sammanhang betyder “komplex” helt enkelt en trädgård med flera rabatter, kanske olika ytor, små sjöar och liknande. Faktum är att många människor helt och hållet omarbetar sina trädgårdar och tar bort allting från trädgården och lämnar bara gräset kvar, eftersom de tror att robotgräsklippare inte klarar av att hantera så mycket olika sorters gräsmattor. Men det kan de! Det kräver bara lite mer förberedelser under installationen.

När du lägger ut begränsningskabeln är det viktigt att se till att hörnen och svängarna inte är för snäva. Om ett hörn är för skarpt kommer robotgräsklipparen att ha svårt att slutföra rutten. I värsta fall fastnar den i marken medan hjulen fortsätter att snurra. Så du riskerar att den gör spår i gräsmattan. Se därför till att svängarna är smidiga.

Det kan vara bra att dela upp arbetsområdet i små, mindre zoner. Detta blir lättare att hantera för robotgräsklipparen, som då kan avsluta ett område innan den börjar med ett nytt. Detta är särskilt bra om trädgården har många små stigar eller gångvägar, träd och rabatter. Själva zonindelningen görs vanligtvis i motsvarande app och du kan programmera de olika zonerna.

Slingrande terräng

Ojämna gräsmattor är ett annat hinder, men inte nödvändigtvis ett problem. Det är trots allt få människor som har en perfekt jämn gräsmatta. De flesta robotgräsklippare kan klippa i sluttningar med en viss vinkel. Gräsklipparen måste dock anpassas till trädgårdens specifika lutningsvinkel.

Som du kan se i våra recensioner av de bästa robotgräsklipparna kan du i specifikationerna se vilken maximal lutning robotgräsklipparen har. Det kan vara allt från 25 till 45 procent. Du måste därför kontrollera backarna i din trädgård om du vill vara på den säkra sidan. En ojämn gräsmatta är alltså inget hinder.

Klippningsbredd

Alla robotgräsklippare har en så kallad klippbredd. Detta är den totala bredd som den kan skära på en gång. Klippbredden på en robotgräsklippare kan inte ändras eller justeras på samma sätt som klipphöjden.

Det bör du göra, eftersom klippbredden kan påverka hur snabbt robotgräsklipparen kan klippa gräset. Med en bred klippbredd är den helt enkelt snabbare. Å andra sidan måste du också se till att den inte är för bred för de smala och trånga utrymmena i din trädgård.

Klipphöjd

Vi har just nämnt klipphöjden, som är den höjd på gräset som du vill att gräsklipparen ska klippa. Till skillnad från klippbredden kan du justera klipphöjden. Det är smart, eftersom du då kan bestämma hur högt du vill att gräset ska vara.

Precis som många andra funktioner varierar klipphöjden från modell till modell. På vissa maskiner kan du ställa in klipphöjden till 2 centimeter och på andra till 10 centimeter.

Det är alltså värt att kontrollera innan du köper en robotgräsklippare. Det vore ju synd att ha en maximal höjdinställning på 5 centimeter om du gillar högt och mjukt gräs.

Trimma kanter

Generellt sett kan de flesta robotgräsklippare inte trimma gräset runt rabatterna. Om detta är viktigt för dig bör du leta efter en modell som är särskilt utformad för att hantera även kanterna. Ett exempel är robotgräsklipparen Robomow RK1000, som även tar hand om gräskanten, medan många andra robotgräsklippare inte är särskilt lämpliga för kanter.

Det är dock viktigt att påpeka att även den bästa robotgräsklipparen inte kan klippa alla kanter perfekt åt dig.

Du kan göra något för att få ett så bra resultat som möjligt. Genom att lägga platt sten runt rabatterna ger du robotgräsklipparen något att köra på. Det betyder att den kan komma över dina kanter och därmed skära dem.

Detta är dock ingen garanti för klippta kanter, eftersom gräset tyvärr kan ha en tendens att lägga sig platt över bädden eller kantstenarna. Det problemet finns inte på själva gräsmattan, eftersom de omgivande grässtråna vanligtvis håller varandra upprätt. Men i kanten finns det inget som håller grässtråna uppe. Och robotgräsklipparen kan inte komma åt blad som ligger platt, precis som en vanlig gräsklippare inte heller kan klippa dem.

Batteriets livslängd

En robotgräsklippare är utrustad med ett uppladdningsbart batteri som den laddar i sin laddningsstation. Tack vare den sladdlösa funktionen kan den köra runt i trädgården på egen hand.

Robotgräsklippare innehåller vanligtvis ett litiumjonbatteri. Den här typen av batteri kallas också li-ion-batteri, och det är vanligtvis vad du ser i olika beskrivningar när du tittar på robotgräsklippare.

Ett litiumjonbatteri är särskilt smart eftersom det är en av de lättaste batterityperna som finns, vilket är anledningen till att det ofta används i bärbar utrustning.

Därför är den perfekt för en robotgräsklippare som inte vill tyngas ner i onödan när du klipper gräset.

Dessutom är den här typen av batterier mer miljövänliga än andra, vilket naturligtvis bara är en fördel.

Förutom vikten varierar batterierna också i hur många gånger de kan laddas. Ett li-jonbatteri kan till exempel laddas mellan 500 och 1 000 gånger, beroende på om och hur det underhålls och används. Därefter förlorar den ström och bör bytas ut mot en ny.

För det andra varierar drifts- och laddningstiden för varje maskin, precis som för andra elektroniska apparater som drivs av ett uppladdningsbart batteri.

Laddning

Laddningen sker helt automatiskt, eftersom roboten själv känner av när den behöver laddas. Du behöver alltså aldrig ställa in den för laddning, vilket är riktigt smart och sparar mycket arbete.

Det är dock viktigt att titta på hur lång tid det tar för en viss robotgräsklippare att ladda upp. Och det varierar faktiskt mycket från en modell till en annan. I vårt test varierade den från 45 minuter som kortast till 120 minuter som längst. Det är inte riktigt samma sak.

Och det kan vara viktigt för dig beroende på hur din trädgård är utformad. En snabbladdning gör också att den kan gå vidare till nästa zon snabbare om trädgården är uppdelad i olika områden. Det ger ett jämnare resultat, eftersom allt skärs av ungefär samtidigt.

Du kanske också vill kunna klippa ofta eller har en särskilt stor trädgård som tar längre tid att klippa. Titta därför alltid på laddningstiden så att du vet vad du kan förvänta dig. Om du bara klipper en eller två gånger i veckan spelar laddningstiden ingen större roll och du kan fokusera på några av de andra funktionerna.

Driftstid

Drifttiden är minst lika viktig som laddningstiden. En lång laddningstid innebär inte en lång körtid och vice versa. Du måste därför titta på båda för att försäkra dig om att körtiden är rätt för din trädgård. Husqvarna Automower 430X-modellen tar till exempel bara 50 minuter att ladda fullt ut, men sedan kan den arbeta oavbrutet i hela 145 minuter!

Ta hand om batteriet på vintern

När du har hittat en robotgräsklippare med rätt laddning och drifttid är det viktigt att ta hand om batteriet. Detta kan du göra genom att ta in robotgräsklipparen inomhus på vintern. Detta beror på att ett batteri inte tål extrema temperaturer och det gillar verkligen inte kyla. Du riskerar att förkorta dess drifttid och livslängd avsevärt och kan till och med skada den.

Ljudnivå – Hur mycket buller kan den göra?

Även de bästa robotgräsklipparna producerar någon form av buller när de används. Du kan dock vara glad att veta att de bullrar mycket mindre än traditionella gräsklippare!

Ljudnivåerna varierar också från en modell till en annan. Om du inte är så förtjust i buller eller vill ta hänsyn till grannarna är en robotgräsklippare med låg ljudnivå att föredra.

Ljudnivån för alla elektroniska maskiner mäts i decibel (dB) – även robotgräsklippare. Du kan se deras individuella ljudnivåer under de olika specifikationerna. I vårt test varierade ljudnivån från 58 decibel som lägst till 67 decibel som högst.

Du bör särskilt tänka på ljudnivån om du bor i ett tätbefolkat område, om du har husdjur eller barn som sover utomhus, eller om du nu arbetar hemifrån – kanske har du ett kontor ute i trädgården?

Naturligtvis kan du ställa in den så att den inte klipper gräs vid vissa tider på dagen, men det är skönt att inte behöva planera hela tiden när den får göra oväsen. Och de flesta människor skulle nog föredra en robotgräsklippare som inte låter för mycket.

Vi vet att det är lätt att tala om siffror, men vad betyder de olika decibel nivåerna egentligen? Vi har sammanställt ett litet diagram för att hjälpa dig att förstå hur mycket ljud den faktiskt gör.

50 dB = tal och buller i ett öppet kontor
60 dB = ett normalt samtal
65 dB = en genomsnittlig fläkt
74 dB = en traditionell dammsugare

En traditionell bensingräsklippare är till och med bullrigare än en dammsugare. Den når i genomsnitt 94 decibel. EU har också fastställt en maximal ljudnivå på 98 decibel för en normalstor gräsklippare. Så som du kan se på modellerna i vårt test har många robotgräsklippare en mycket lägre ljudnivå än vanliga gräsklippare.

Funktioner

Förutom att klippa gräs har de olika robotgräsklipparna också ett antal funktioner som gör dem ännu roligare och mer användbara. Med detta menar vi funktioner som appstyrning, wifi-anslutning, olika sensorer och säkerhetsfunktioner som PIN-kod, lyftsensor och stöldskyddslarm, men också det hållbara bio-skärningssystemet.

Vi tittar närmare på dessa funktioner här, så att du vet vilka som är användbara för dig.

App-kontroll

Ett stort antal moderna robotgräsklippare är utrustade med en så kallad app-anslutning. I beskrivningarna står det ofta att de har “appstyrning”, vilket helt enkelt innebär att du kan styra gräsklipparen via en vanligtvis användarvänlig app på din smartphone.

I praktiken innebär det att du kan kontrollera på distans, utan att vara hemma, vilken del din robotgräsklippare har gjort. Ofta kan du också programmera den så att den startar vid vissa tider. Du kan också tvinga den att återvända till sin laddningsstation. Om du överraskas av ett regnoväder är det bra att kunna stoppa robotgräsklipparen om den inte har en regnsensor. Du kan naturligtvis välja mellan manuell styrning eller manuell justering och appen, men det är praktiskt att kunna ordna dessa saker i en app.

Du bör räkna med att de olika robotgräsklipparna naturligtvis vanligtvis är kopplade till tillverkarens egen app.

En ytterligare fördel med appar kan vara att vissa också ger dig tillgång till en praktisk väderprognos, så att du kan organisera din gräsklippning i enlighet med väderförhållandena. Detta är riktigt smart eftersom du då har allt på ett ställe och inte behöver hitta väderprognosen i en annan app eller på nätet.

Wi-fi-anslutning

Vissa modeller är också eller i stället utrustade med en wi-fi-anslutning. Den fungerar i princip som en app, men här behöver du inte ha en app på din telefon, utan bara en internetuppkoppling. Du loggar sedan in på ditt konto och därifrån kan du styra, slå på och stänga av robotgräsklipparen eller ändra inställningarna.

Både appstyrning och/eller en Wi-Fi-anslutning är smart om du vill kunna styra robotgräsklipparen när du inte är hemma. Det kan till exempel vara om du spontant får gäster på middag och vill klippa gräset i förväg.

Inbyggda säkerhetsfunktioner och sensorer

De olika inbyggda sensorerna och säkerhetsfunktionerna förbättrar inte bara resultatet utan garanterar också din säkerhet.

Slope sensor

En lutningssensor är en inbyggd sensor som förhindrar att robotgräsklipparen välter när du klipper i en sluttning. Den känner av när en robotgräsklippare lutar för mycket åt ena eller andra hållet. Om detta skulle hända aktiveras funktionen och gräsklipparen slutar helt enkelt att köras.

Regnsensor

En regnsensor är praktisk eftersom robotgräsklipparen kör till sin laddningsstation om det börjar regna. Det är smart eftersom gräsklippning i regn gör resultatet ojämnt, precis som det inte är bra att klippa vått gräs med en vanlig gräsklippare.

Förebyggande sensor

En robotgräsklippare med en hinder sensor undviker helt enkelt att köra in i saker som leksaker eller grenar i trädgården.

Stöldlarm

Många modeller är utrustade med ett vanligt stöldlarm som aktiveras om någon tar bort den från sin plats eller sitt område.

Lyftsensor

En lyftsensor är också ett slags larm. Den aktiveras i samma ögonblick som någon lyfter robotgräsklipparen i luften, vilket är smart eftersom den omedelbart varnar dig för stöldförsök.

PIN-kod

Vissa modeller kräver en PIN-kod för att komma åt. Detta är förstås smart, eftersom det garanterar att endast du eller personer som kan koden kan använda och ställa in robotgräsklipparen.

Om du glömmer din PIN-kod kan du återställa den hos din återförsäljare. Kom dock ihåg att ta med dig ett bevis på köpet och förvara ditt kvitto på ett säkert ställe.

Inbyggd GPS

Med en GPS kan du spåra din robotgräsklippare via din smartphone. Om det värsta skulle hända och den mot alla odds blir stulen kan du se exakt var den finns i din mobil.

Bioclip

Vad ett mulching-system gör är att klippa gräset i små bitar och sprida dem över gräsmattan. Det gör att den kan användas som ett naturligt gödningsmedel och ger en vacker gräsmatta.

Underhåll

Ju bättre du tar hand om och underhåller din robotgräsklippare, desto mer glädje får du av den på lång sikt.

Här är en enkel guide som visar hur du ska göra.

 • Rengör robotgräsklipparen en gång i veckan.
 • Borsta rent med en borste eller svamp.
 • Torka av skalet med en trasa.
 • Kontrollera knivarna regelbundet.
 • Kontrollera om det finns lösa blad.
 • Slipa knivarna regelbundet.
 • Ta med robotgräsklipparen inomhus på vintern.

Vinterförvaring

Det uppladdningsbara batteriet i robotgräsklipparen tål inte att lämnas utomhus året runt. Kalla temperaturer kan skada batteriet. Du bör därför ställa in robotgräsklipparen över vintern.

Följ stegen ovan för att rengöra den. Du kan ladda den innan du packar ner den helt och hållet, men du bör inte lämna den i laddningsstationen under vintern.

Förvara den stående på hjulen och inte i upprätt läge. Förvara den sedan på ett torrt ställe i rumstemperatur. Samma sak gäller för laddningsstationen.

Om du har en robotgräsklippare med kanttråd bör du skydda ändarna från frost. Du kan enkelt göra detta genom att sätta isolerande tejp runt dem. På så sätt kan de överleva vintern.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken är den bästa robotgräsklipparen i vårt robotgräsklippare test?

Vår robotgräsklippare bäst i test är Worx Landroid M500 WR141E. Den klarar branta sluttningar på upp till 35 procent. Den har en drifttid på en timme och en kort laddningstid på en och en halv timme. Den är särskilt lämplig för små och medelstora trädgårdar på upp till 500 kvadratmeter.

Hur styr du din robotgräsklippare?

Det finns två sätt att styra robotgräsklipparen: antingen via displayen eller knapparna på själva roboten eller via en app på din smartphone. Du bestämmer. Appen är dock praktisk om du vill starta den även om du inte är hemma.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×