Kaffekvarn bäst i test – Se de 8 bästa kaffekvarnarna i vårt test 2023

Om du drömmer om nymalet kaffe varje dag ska du läsa vårt kaffekvarnstest, där vi granskar de 8 bästa kaffekvarnarna på marknaden och vilken är testets kaffekvarn bäst i test. Det är något otroligt tillfredsställande med att brygga sitt kaffe från grunden - ända ner till malningen av bönorna. Det ger dig inte bara en fräschare smak, utan också en autentisk upplevelse. När kaffet är gjort av nymalda bönor smakar det helt enkelt bättre och det kan vara svårt att gå tillbaka när du väl har provat det.
Af Miklas BAdge
Miklas

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren hemmabarista är det viktigt att ha rätt utrustning. Därför går vi igenom några av de faktorer du bör tänka på innan du väljer kaffekvarn. Vi har bland annat tittat på olika inställningar som malningsinställningen och kvarnens kapacitet. Du kan läsa om detta, och mycket mer, i vår bäst i test köpguide nedan. Du kan också hoppa direkt till vår jämförelsetabell om du vill ha en snabb överblick över de 8 kaffekvarnarna i vårt test.

Wilfa WSCG-2

bäst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Elektronisk timer
 • pros-icon.svg 5 olika malningsnivåer
 • pros-icon.svg Bönbehållare med UV-filter
 • pros-icon.svg Snabb och enkel att använda
 • pros-icon.svg Justerbar malningstid
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan inte mala mycket lättrostade kaffebönor med finmalning.

Detaljeret gennemgang

Om du letar efter en bra kaffekvarn som är både kraftfull och exakt är Wilfa WSCG-2 det självklara valet för dig. Den här kompakta WIlfa kaffekvarnen i rostfritt stål, som är utformad för hemmabryggande barista, är utrustad med flera funktioner som gör den till en favorit bland kaffeälskare. Det är inget skämt att denna Wilfa kaffekvarn med alla sin olika inställningar har tilldelats “Golden Bean” av European Coffee Brewing Centre.

Kvarnar effektivt med olika malningsnivåer

Wilfa wscg 2 är utrustad med koniskt malverk av hög kvalitet som maler kaffebönorna jämnt och exakt. Detta skapar en jämn malning som är avgörande för att uppnå en perfekt kopp kaffe. Något annat som gör den här WIlfa kaffekvarnen populär är de fem olika malningsgrader. Du kan välja mellan grovmalet eller finmalet kaffe, fransk press, mocca eller aeropress, varefter den ser till att du får det malda kaffet du behöver för en kopp gott kaffe.

Användarvänlig kaffekvarn

Kaffebönbehållaren i Wilfa WSCG-2 har en kapacitet på 250 gram och maler kaffet direkt i behållaren. Detta säkerställer bland annat att både arom och smak bevaras. Dessutom har den också en praktisk elektronisk timer som gör att du kan ställa in kaffekvarnen mellan 0 och 30 sekunder. Detta innebär att du kan kontrollera mängden kaffe som mals och se till att du får en jämn kaffesmak varje gång. När du är klar med att mala kaffet underlättas rengöringen av att den avtagbara koppen är diskmaskinsäker.

Kompakt och snygg

Du behöver inte oroa dig för placeringen av denna kaffekvarn från Wilfa. Faktum är att med en snygg design i rostfritt stål är Wilfa snygg att ha på displayen på din köksbänk. Och du behöver inte heller oroa dig för sladden, eftersom den kan förvaras under enheten. Dessutom är kaffebönbehållaren tillverkad med ett UV-filter, så dina kaffebönor och deras arom kommer inte att skadas om din kvarn lämnas på en plats med mycket sol.

Behållare (bönor): 250 g höjd: 28,5 cm Bredd (bredd): 17 cm Djup: 13 cm Vikt (kg): 1,95 kg Effekt: 160 watt Målningsalternativ: 5

Melitta Molino

billig kaffekvarn bäst i test

Fordele
 • pros-icon.svg 17 malningsinställningar
 • pros-icon.svg Energisparande med automatisk avstängning
 • pros-icon.svg Praktisk och lätt att använda
 • pros-icon.svg Kompakt design
 • pros-icon.svg Avtagbar behållare 
Ulemper
 • cons-icon.svg Grovmalet kaffe blir inte så jämnt

Detaljeret gennemgang

Melitta Molino är perfekt för dig som vill ha en prisvärd kaffekvarn i rostfritt stål men inte vill kompromissa med effektiviteten eller hög kvalitet. Som elektrisk kaffekvarn är den här mycket lätt att använda, tar inte mycket plats och låter dig välja mellan många inställningar så att du kan få en välsmakande kopp kaffe varje gång. Och med det dekorativa elementet i rostfritt stål på den roterande regulatorn är den dessutom riktigt snygg att titta på.

Effektiv och robust kvarn

Melitta Molino maler bönor med en robust skivkvarn i rostfritt stål. Konstruktionen samt den kraftfulla motorn garanterar att kaffet mals snabbt. Och med 17 olika malningsinställningar att välja mellan bör du kunna hitta din personliga favorit. Om du älskar espresso väljer du steg 1-3 för ett fint pulver. Steg 4-12 är för filterkaffe och om du gillar en grövre malning för till exempel French Press använder du steg 13-17.

Bekväm och enkel att använda

Bönbehållaren, som har ett genomskinligt lock, rymmer 200 gram bönor och är mycket lätt att fylla på. Beroende på dina behov kan du mala kaffebönor för allt från 2 till 14 koppar. Du ställer helt enkelt in detta med vridreglaget på kvarnens framsida. Och eftersom du kan ta bort både den övre malningsskivan, uppsamlingsbehållaren samt bönbehållaren är det också otroligt lätt att rengöra själva kvarnen efter användning. En rengöringsborste för kvarnen ingår också.

Kaffekvarn för den prismedvetne

Det är inte bara priset som är billigt med denna kaffekvarn från Melitta. Den är också utrustad med en automatisk avstängning som aktiveras när malningen är klar. På så sätt sparar du också pengar på elektricitet. Dessutom är den också testad säker av SGS, så du behöver inte heller oroa dig för säkerheten.

Behållare (bönor): 200 g höjd: 25,5 cm Bredd (bredd): 10,5 cm Djup: 16,2 cm Vikt (kg): 1,21 kg Effekt: 100 watt Målningsalternativ: 17

Baratza Encore

bästa premium kaffekvarn

Fordele
 • pros-icon.svg 40 olika inställningar
 • pros-icon.svg Kraftfull motor
 • pros-icon.svg Lätt att justera
 • pros-icon.svg 40 mm koniskt malverk
 • pros-icon.svg Antistatiskt material
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan inte mala ljusa espressorosterier

Detaljeret gennemgang

Letar du efter professionell kvalitet utan att bryta banken? Då är Baratza Encore rätt val för dig. Med sina många malningsinställningar och effektiva koniska blad ger den här kaffekvarnen en jämn malning varje gång, oavsett om du föredrar espresso eller filterkaffe. Med den bästa premium modellen från Encore kan du njuta av den härliga doften av nymalda bönor och alltid se fram emot smaken av ditt kaffe.

Kraftfull motor med koniskt malverk

Baratza Encore är utrustad med en kraftfull motor, som också är försedd med en automatisk omkopplare för att undvika risken för överhettning. Dessutom har den även 40 mm koniska malningsblad, som garanterar en effektiv och jämn malning. Detta resulterar också i en godare kaffesmak, eftersom de essentiella oljorna i kaffebönorna bevaras bättre. Och den har också upp till 40 olika inställningar – från fin espresso till grov fransk press – så att du kan välja den perfekta metoden för din personliga smak.

Användarvänlig och praktisk kaffekvarn

Det finns inget slöseri med den här kaffekvarnen, eftersom allt kaffe landar i den medföljande behållaren. Det beror på att både kvarnen och behållaren är tillverkade av antistatiskt material, så du undviker att kaffet fastnar. Härifrån kan du enkelt hälla det i en kaffekanna eller ditt kaffefilter. Och med en behållare som rymmer 227 gram bönor kan du enkelt få många koppar av ditt favoritkaffe.

Encore har också en smart doseringsknapp på framsidan som bara maler så länge den är intryckt. På så sätt kan du alltid kontrollera mängden kaffe som ska malas. Och när det gäller rengöring är det otroligt enkelt att ta bort de olika delarna, tvätta av dem och sätta på dem igen. Verkligen bästa premium kaffekvarn med olika inställningar och hög kvalitet.

Behållare (bönor): 227 g höjd: 35 cm Bredd (bredd): 12 cm Djup: 16 cm Vikt (kg): 3,1 kg Effekt: 70 watt Målningsalternativ: 40

Krups GVX242

bästa kaffekvarn för nybörjare

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Extremt användarvänlig
 • pros-icon.svg 17 kvarninställningar
 • pros-icon.svg Lätt att rengöra
 • pros-icon.svg Konisk kvarn
 • pros-icon.svg Dubbel säkerhetsfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Ljudnivån är något hög

Detaljeret gennemgang

Här får du en kaffekvarn där användarvänlighet och säkerhet är av största vikt. Detta gör den här kvarnen perfekt om du är nybörjare i hela kvarnvärlden. Du får en solid konisk kvarn som garanterar nymalet kaffe och gör att du kan prova dig fram utan att behöva undra över alltför avancerad teknik.

Den här Krups kaffekvarnen kan mala 200 gram kaffe åt gången. Det motsvarar ungefär 12 koppar kaffe och kan vara allt från espresso till filterkaffe eller en ångare. Faktum är att du har hela 17 inställningar att välja mellan, så det är bara att sätta igång och hitta din favoritkopp. Och oroa dig inte för säkerheten när du ändå håller på, eftersom det finns en inbyggd säkerhetsfunktion som ser till att kvarnen bara kan starta om bön- och kaffekärlens lock är på plats.

Allt med den här modellen skriker användarvänlighet. Du väljer en av de 17 nivåerna på sidan av maskinen och på framsidan anger du hur många koppar du vill ha. Sedan körs kvarnen automatiskt tills ditt önskemål är uppfyllt. Och när du är klar med att mala bönor tar du helt enkelt bort motordelen och kaffebehållaren för rengöring.

Behållare (bönor): 200 g höjd: 28 cm Bredd (bredd): 16 cm Djup: 20 cm Vikt (kg): 1,37 kg Effekt: 110 watt Målningsalternativ: 17

Comandante C40

bästa manuella kaffekvarn

Fordele
 • pros-icon.svg Koniska blad i rostfritt stål
 • pros-icon.svg Attraktiv design
 • pros-icon.svg Lätt att använda
 • pros-icon.svg Kompakt och lätt
 • pros-icon.svg Lämplig för espresso, filterkaffe och kolvkaffe
Ulemper
 • cons-icon.svg Långsammare eftersom det är för hand

Detaljeret gennemgang

Med den här lilla handkvarnen från Comandante kan du ta med dig din kaffekvarn på resande fot. Och när du inte har den med dig pryder den varje hem med sin snygga design. Du kan mala bönor för espresso, filterkaffe och snabbkaffe – du behöver bara göra det fysiska arbetet själv.

De vassa, avsmalnande bladen är omslutna av rostfritt stål som omges av trä, vilket gör den här bästa manuella kaffekvarnen både snygg att titta på och arbeta med. När du har malt kaffet skruvar du helt enkelt fast en glasburk i botten, där det malda kaffet samlas upp. Det är också i botten som du ställer in malningsnivån. De koniska bladen i rostfritt stål säkerställer hög prestanda – varje varv motsvarar ungefär att mala kaffe från en böna. Se dock till att du använder klickfunktionen när du justerar, så att du inte skär dig.

Med en manuell kaffekvarn som denna kan du alltid ha en enda kopp av ditt favoritkaffe – oavsett om du är ute eller hemma. Den ger dig en flexibilitet som annars inte är möjlig med elektriska kaffekvarnar. Och den är utformad så att det inte kräver alltför mycket ansträngning att mala kaffebönor på det här sättet.

Behållare (bönor): 40 g höjd: 15 cm Bredd (bredd): 6 cm Djup: 6 cm Vikt (kg): 600 g Effekt: - Målningsalternativ: -

Wilfa CGWS-130B

bäst med låg ljudnivå

Fordele
 • pros-icon.svg UV-skyddad bönbehållare
 • pros-icon.svg Tyst
 • pros-icon.svg 5 olika malningsnivåer
 • pros-icon.svg Timer-funktion
 • pros-icon.svg Likströmsmotor med lägre hastighet
Ulemper
 • cons-icon.svg Har inte lika många malningsgrader

Detaljeret gennemgang

Wilfa är känt för att göra effektiva produkter för det moderna hemmet och har gjort det sedan 1948. Därför går du inte fel om du väljer att ta hem en Wilfa CGWS-130B. Den ger dig både en jämn malning som garanterar en kopp gott kaffe och är tyst på samma gång.

Med den här kvarnen från Wilfa får du en kraftfull likströmsmotor med ett lägre varvtal. Det innebär att den producerar mindre värme, vilket bevarar kaffets smak och arom bättre. Dessutom innebär det lägre varvtalet också att den inte låter lika mycket som andra elektriska kaffekvarnar. Den har även en snygg design, så du kommer att vilja ha den framme. Och med möjligheten att förvara sladden under kvarnen kommer den inte att ligga och flyta på bordet.

Dessutom har den här kvarnen en smart timerfunktion, så att du kan ställa in tiden efter den mängd kaffe du vill mala. Den har också 5 olika malningsnivåer, vilket gör det möjligt att göra grovmalet, filterkaffe, kolvkaffe, mocka samt aeropress. Dessutom ser UV-filtret i kaffebehållaren till att dina bönor inte förlorar sin smak och arom om de ofta träffas av solens strålar.

Behållare (bönor): 250 g höjd: 31,2 cm Bredd (bredd): 20 cm Djup: 15,5 cm Vikt (kg): 1,9 kg Effekt: 130 watt Målningsalternativ: 5

Bodum Bistro

kompakt kaffekvarn bäst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Koniska skivor
 • pros-icon.svg Justerbar timer
 • pros-icon.svg Kompakt och platsbesparande
 • pros-icon.svg Behållare i antistatiskt glas 
 • pros-icon.svg 12 malningsinställningar
Ulemper
 • cons-icon.svg Något långsam

Detaljeret gennemgang

Den här lilla kaffekvarnen kan enkelt tas med till stugan eller campingplatsen eftersom den tar så lite plats. Men låt dig inte luras av den lilla storleken – Bodum Bistro maler kaffebönor lika enkelt som vilken annan kvarn som helst med sina koniska blad av rostfritt stål. Så du kan vara säker på att både smak och arom av bönorna bevaras, så att du alltid får en fantastisk kopp gott kaffe med Bodum Bistro.

Det är också enkelt att justera mängden som ska malas tack vare den smarta timern – använd bara den inbyggda mätguiden på locket. Samtidigt kan Bodum Bistro kvarnen ställas in på 12 olika malningsnivåer, från piston till espresso. Man har lagt stor vikt vid att göra den här kaffekvarnen från Bodum Bistroanvändarvänlig och det märks.

Behållaren rymmer 220 gram bönor och tack vare det hermetiskt förslutna locket kommer ingen luft in, vilket bidrar till att bevara smak och arom. Bodum Bistro är en liten och kompakt kaffekvarn med en snygg design som gör den en idealisk kaffekvarn att ha på köksbänken. Och det finns till och med en sladdrulle i botten, så du behöver verkligen inte mycket utrymme för den här Bodum Bistro kaffekvarnen.

Behållare (bönor): 220 g höjd: 27,5 cm Bredd (bredd): 15,6 cm Djup: 12 cm Vikt (kg): 1,47 kg Effekt: 160 watt Målningsalternativ: 12

Sage the Dose Control

bäst i test kaffekvarn för gourmeten

Fordele
 • pros-icon.svg 60 exakta malningsinställningar
 • pros-icon.svg Dose Control Pro
 • pros-icon.svg Timer-funktion
 • pros-icon.svg Razor-doseringsverktyg
 • pros-icon.svg Känns som en professionell kaffekvarn
Ulemper
 • cons-icon.svg Är lite stor

Detaljeret gennemgang

Om kaffebryggning är en av dina passioner kanske du ska ta en titt på denna bäst i test kaffekvarn The Dose Control från Sage. Den låter dig verkligen ta kontroll över smaken på ditt kaffe. Du kan inte bara justera kaffets grovhet genom att ställa in malningen – det finns också en elektronisk timer, justerbar kaffedosering och en pausfunktion. Sage the Dose Control är en elektrisk kaffekvarn.

Med så många som 60 olika malningsinställningar kan du med Sage the Dose Control verkligen experimentera med inställningarna beroende på vilken kaffespecialitet du föredrar. Och med den smarta timerinställningen kan du till och med justera tiden i steg om 1 sekund. Dessutom har den här Sage kaffekvarnen även ett justerbart Razor-doseringsverktyg. Detta innebär att du faktiskt kan mala kaffet direkt i portafiltret med Sage the Dose Control. Du kan välja om du vill att filtret ska vara 50, 54 eller 58 mm.

Bönbehållaren rymmer 340 gram, så du kan enkelt göra nymalet kaffe när du har gäster på besök. Och du kan vara säker på att både smak och arom bevaras, eftersom den koniska kvarnen i rostfritt stål ser till att malningsvärmen minimeras, vilket skyddar de essentiella oljorna. Så oavsett om det är finmalet kaffe, aeropress, pour-over eller en grovmalad kaffekanna kan du servera det med den här elektriska kaffekvarnen.

Behållare (bönor): 340 g höjd: 34,2 cm Bredd (bredd): 20,4 m Djup: 16 cm Vikt (kg): 3,6 kg Effekt: 130 watt Målningsalternativ: 60

Guide Hur man väljer den bästa kaffekvarnen

 
Wilfa_WSCG-2-transformed.png

Wilfa WSCG-2

Melitta-Molino.png

Melitta Molino

Baratza-Encore.webp

Baratza Encore

Krups_GVX242-transformed.png

Krups GVX242

Comandante-C40.webp

Comandante C40

Wilfa_CGWS-130B-transformed.png

Wilfa CGWS-130B

kaffekvarn.webp

Bodum Bistro

Sage-the-Dose-Control.webp

Sage the Dose Control

TestScore TestScore
Info
- - - - - - - -
Behållare (bönor) 250 g 200 g 227 g 200 g 40 g 250 g 220 g 340 g
höjd 28,5 cm 25,5 cm 35 cm 28 cm 15 cm 31,2 cm 27,5 cm 34,2 cm
Bredd (bredd) 17 cm 10,5 cm 12 cm 16 cm 6 cm 20 cm 15,6 cm 20,4 m
Djup 13 cm 16,2 cm 16 cm 20 cm 6 cm 15,5 cm 12 cm 16 cm
Vikt (kg) 1,95 kg 1,21 kg 3,1 kg 1,37 kg 600 g 1,9 kg 1,47 kg 3,6 kg
Effekt 160 watt 100 watt 70 watt 110 watt - 130 watt 160 watt 130 watt
Målningsalternativ 5 17 40 17 - 5 12 60
Tjek billigste pris Set til 890 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Amazon.se På lager
Set til 487 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Amazon.se På lager
Set til 2.319 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Cremashop På lager
Set til 769 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Buyersclub På lager
Set til 2.955 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 1.079 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
NetOnNet På lager
Set til 419,59 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Amazon.se På lager
Set til 2.199 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
RDEButik På lager

För att välja den bästa kaffekvarnen är det viktigt att bestämma vilka dina prioriteringar är. Är det mängden du kan mala eller ljudnivån som är viktigast? Eller kanske vill du ha olika malningsnivåer? Föredrar du en manuell eller elektrisk kaffekvarn? För att ge dig en uppfattning finns här några punkter som kan hjälpa dig att avgöra vad som är viktigast för dig för den bästa kaffekvarnen.

Typer av kaffekvarnar

Förr i tiden maldes kaffe för hand med hjälp av kvarnar som bara kunde hantera mycket små mängder åt gången. I dag används fortfarande handkvarnar, men nu har vi också möjlighet att använda en elektrisk kaffekvarn. Både en manuell eller elektrisk kaffekvarn har sina för- och nackdelar.

När du ska köpa en kaffekvarn är en av de första faktorerna du måste ta hänsyn till vilken typ av kvarn du vill ha. Det finns två huvudtyper av kaffekvarnar: kaffekvarnar med vanliga blad och koniska malverk, medan keramiska kaffekvarnar också har blivit mycket populära på senare år. Varje typ av kaffekvarn har sina för- och nackdelar och det är viktigt att välja rätt typ för att få den bästa kaffeupplevelsen när du funderar på att köpa en kaffekvarn åt dig.

Regelbundna blad

Kaffekvarnar med vanliga blad är ofta billigare än de med koniska kvarnar. De fungerar genom att malda kaffebönor med hjälp av ett roterande blad som skär bönorna i mindre bitar. Resultatet blir ofta en ojämn malning, eftersom kniven vanligtvis inte kan mala kaffebönorna jämnt. Detta kan leda till att vissa kaffebönor mals grövre än andra, vilket kan påverka smaken negativt.

Konisk kaffekvarn

Koniska kaffekvarnar har två koniska kvarnar som maler bönorna mellan dem. Detta leder till en mer jämn och jämnare malning av kaffebönorna, vilket också resulterar i en bättre smak och en god kopp kaffe. De kan ofta justeras till olika malningsinställningar, vilket gör dem mer mångsidiga och lämpliga för olika bryggningsmetoder. Koniska kaffekvarnar kan dock vara dyrare än kaffekvarnar med vanliga blad. Detta bör dock vägas mot att kaffeupplevelsen kanske inte blir lika god.

Keramisk kaffekvarn

Keramiska kvarnar fungerar genom att mala kaffebönor mellan två keramiska blad, som kännetecknas av att de producerar ett jämnt kaffe som ger en mer exakt bryggning. Keramiska kvarnar producerar mindre värme än de andra två, vilket kan påverka kaffets smak. Eftersom keramiska kvarnar är mer ömtåliga kräver de vanligtvis mer omsorg och uppmärksamhet för att säkerställa att de fungerar optimalt. De är vanligtvis dyrare än andra typer av kvarnar. Men om du vill ha en mer exakt bryggning och högre kvalitet kan en keramisk kaffekvarn vara en bra investering.

Manuell kaffekvarn vs. elektrisk kaffekvarn

Även om kaffekvarnar kan delas in i många olika kategorier finns det två huvudtyper: manuella och elektriska kaffekvarnar. Det finns för- och nackdelar med båda typerna, så det är en bra idé att överväga vad som är bästa kaffekvarn för dig.

Kaffekvarn, manuell

En manuell kaffekvarn är utformad för att mala kaffebönorna för hand. Fördelen med en manuell kaffekvarn är att den är lätt att rengöra och oftast mindre och mer bärbara än en elektrisk kaffekvarn. Att sitta ner med en utsökt kopp gott kaffe som du har malt för hand med en manuell kaffekvarn kan dock ge en mer autentisk upplevelse. Nackdelen är att de kräver mer tid och fysisk ansträngning än elektriska kvarnar. Det kan också vara svårt att mala kaffebönorna till en enhetlig storlek, vilket kan påverka kaffets smak.

Kaffekvarn, elektrisk

En elektrisk kaffekvarn maler bönorna med hjälp av en elektrisk motor. Fördelen med en manuell kaffekvarn är att den är snabb och enkel att använda, samtidigt som den ser till att kaffebönorna mals jämnare och mer exakt. Dessutom har de oftast en större kapacitet än en manuell kaffekvarn och maler kaffet mer jämnt, vilket ger en bättre smakupplevelse. De kan ofta ställas in att mala kaffet på olika malningsgrader. Nackdelen med elektriska kvarnar är att de kan vara bullriga och ibland svårare att rengöra på grund av elmotorn. De tar också vanligtvis mer plats än manuella.

Kapacitet – Hur mycket kaffe behöver du mala?

Kaffekvarnens kapacitet avgör hur mycket kaffe du kan mala åt gången. Om du brygger kaffe till flera personer eller om du njuter av kaffe flera gånger om dagen kan du överväga en kaffekvarn med större kapacitet.

Manuella kaffekvarnar är perfekta för att brygga små mängder kaffe åt gången. Dessa kvarnar har vanligtvis en kapacitet på cirka 30-40 gram, vilket motsvarar 1-2 koppar kaffe. Manuella kaffekvarnar fungerar genom att man vrider på ett handhjul som maler bönorna. Även om de bästa manuella kvarnar är långsamma kan de producera en jämn malning, vilket är viktigt för att få en bra bryggning.

Små elektriska kvarnar har en kapacitet på cirka 60-120 gram kaffebönor, vilket motsvarar 2-6 koppar. De är vanligtvis relativt billiga och lätta att använda, men de ger ofta ett inkonsekvent kaffepulver och värmen från motorn kan påverka kaffets smak.

Större elektriska kvarnar har en kapacitet på över 120 gram kaffebönor, vilket motsvarar 6-12 koppar. Dessa kvarnar har ofta koniska blad som ger ett jämnare kaffepulver och ger en bättre bryggning. De är ofta dyrare än de andra och tar naturligtvis mer plats.

Hur kraftfull ska kvarnen vara?

Kvarnens styrka avser dess förmåga att mala kaffebönor i små bitar. Hur kraftfull kvarnen ska vara beror bland annat på hur fint du vill ha ditt kaffe malet och hur stora mängder du vill mala åt gången.

Om du tänker använda din kaffekvarn ofta eller till och med dagligen kan det vara en bra idé att investera i en kraftfull kvarn. Ju kraftfullare kvarnen är, desto effektivare kommer den att vara när det gäller att mala större mängder kaffe åt gången. Det kommer också att göra den mer hållbar. Det är dock värt att tänka på att ju kraftfullare den är, desto bullrigare kommer den att vara. En mindre kvarn kan därför vara bästa kaffekvarn för dig om du föredrar en tyst maskin eller bara behöver mala små mängder kaffe åt gången.

Styrkan kan också påverka hur fint bönorna mals. Om du vill brygga espresso behöver du vanligtvis en kraftfull kvarn som kan mala kaffet tillräckligt fint för att uppnå önskad smak och konsistens. Om du å andra sidan föredrar mer vanliga bryggningsmetoder kan du enkelt välja en kaffekvarn med mindre styrka, eftersom du inte behöver kaffe som är malet lika fint.

Malningsinställning – vilken typ av kaffe föredrar du att dricka?

Som du har läst i vårt test ovan nämns malningen ofta när det gäller kaffekvarnar och det är också en mycket viktig faktor att ta hänsyn till.

Generellt sett gäller att ju finare kaffet är malet, desto starkare kommer det att smaka. En mycket fin malning är idealisk för espressomaskiner eftersom den skapar en koncentrerad smak och en krämig konsistens. Grovmalet kaffe passar däremot bäst för mer traditionella bryggningsmetoder som fransk press eller pour-over, eftersom det ger en mer balanserad smak. Om du föredrar en fylligare och mer intensiv smak ska du därför välja en kaffekvarn som har en finare malning. Omvänt, om du vet att du nästan aldrig dricker espresso eller liknande kan du istället välja en kvarn som är bättre för grövre malning.

Tänk också på att kaffebönor kan variera i hårdhet och storlek – du kan därför behöva justera malningen för att uppnå önskad smak. En bra kaffekvarn har ett alternativ för att justera malningen så att den passar bönornas storlek och hårdhet.

I slutändan handlar valet av malning om personlig preferens. Och om du är den typen av person som gillar att växla mellan bryggningsmetoder kan du överväga en kvarn med flera olika inställningar.

Ljudnivå – Hur mycket ljud kan den ha?

Ljudnivån kan vara en stor faktor – få människor vill börja dagen med en högljudd kvarn som låter som en jetmotor. Men hur mycket buller är acceptabelt? Det beror på dina personliga preferenser och om du lätt blir irriterad bör du definitivt ta hänsyn till detta. I allmänhet är det dock en bra idé att välja en kvarn som inte stör grannarna eller väcker hela hushållet en tidig söndagsmorgon.

Som en allmän regel bör du välja en maskin som har en ljudnivå på mindre än 80 dB. Detta motsvarar ungefär ljudet från en mixer eller en hårtork. Det är alltid viktigt att tänka på om du eventuellt kan störa andra. Om du till exempel bor i en lägenhet eller har små barn kan det vara en bra investering att köpa en mycket tyst kaffekvarn. På så sätt kan du få din kaffefix utan att störa andra.

Extra funktioner

Olika kaffekvarnar har olika funktioner, som alla kan bidra till att göra dem mer mångsidiga och användarvänliga. Vi har gått igenom några av dem här i vårt kaffekvarn test.

Justerbara kvarninställningar

I många kaffekvarnar kan du justera kvarninställningarna för att uppnå önskad kaffekonsistens för olika bryggningsmetoder. Justerbara kvarninställningar kan vara användbara om du byter mellan olika typer av kaffebönor, som kräver olika inställningar för att malas optimalt.

Digital display eller timer

Vissa kvarnar är utrustade med en digital display eller timer, vilket ger dig mer exakt kontroll över malningstiden och mängden malet kaffe.

Dosering

Kaffekvarnar finns också med en inbyggd doseringsskål eller doseringsfunktion, vilket gör det enkelt att dosera rätt mängd kaffe för bryggning.

Antistatiska funktioner

Kaffebönor avger ofta statisk elektricitet när de mals, vilket kan leda till att kaffet fastnar i kvarnen. Vissa kvarnar har inbyggda antistatiska funktioner som kan minska eller eliminera detta problem.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken kaffekvarn är bäst i test?

Testvinnare och kaffekvarn bäst i test är är Wilfa WSCG-2. Med testets bästa kaffekvarn får du elektronisk timer, olika malningsnivåer och en behållare med UV-filter. Den maler kraftfullt och exakt, så du är alltid garanterad samma goda kopp kaffe med denna bäst i test kaffekvarn.

Vilken kaffekvarn ska jag välja?

Vilken kaffekvarn är bäst i test för dig och vilken kaffekvarn du ska välja beror på dina personliga preferenser. Det är viktigt att ta hänsyn till malning, storlek, användarvänlighet och pris. Först och främst måste du bestämma vilka dina kaffepreferenser är.

Vad är skillnaden mellan en kaffekvarn och en kaffekvarn?

Även om termerna ofta används synonymt, avser en kaffekvarn ofta en mekanisk kvarn som drivs för hand, medan kaffekvarn används för att hänvisa till en elektrisk kvarn. Båda beskriver dock en maskin som maler hela kaffebönor till mindre bitar som kan användas för att brygga kaffe med den bryggningsmetod du föredrar.

Hur maler man kaffe?

Efter att ha mätt upp önskad mängd kaffebönor och hällt dem i kvarnen måste du justera kvarnens inställningar beroende på vilken bryggningsmetod du vill ha och bönornas ursprung. Låt kvarnen mala bönorna tills de har önskad konsistens. Töm de malda bönorna i filterbehållaren eller bryggkärlet du vill använda och fortsätt bryggningen. Kom ihåg att rengöra kaffekvarnen regelbundet för att bibehålla optimal prestanda och kaffesmak.

Kan man mala kaffe i en mixer?

Det är möjligt att mala kaffe i en mixer, men vi rekommenderar det inte. Främst eftersom knivarna i en mixer i allmänhet inte kommer att kunna mala bönorna jämnt och konsekvent, vilket inte ger en bra smakupplevelse.

Hur rengör jag min kaffekvarn?

Se till att du tar bort alla kvarvarande bönor från själva kaffekvarnen och torkar av den med en trasa. Använd en mjuk borste för att ta bort eventuella kaffe- eller oljeavlagringar i kvarnen. Tvätta alla avtagbara delar som tål det i tvål och vatten. Kom alltid ihåg att läsa manualen för specifika rengöringsinstruktioner för din kaffekvarn.

Hur får man det bästa kaffet?

Mycket beror på personliga smakpreferenser, så prova att experimentera med olika rostningar och bryggningsmetoder för att hitta den perfekta koppen kaffe för dig. Det perfekta vattnet för kaffe bör vara mellan 92 och 96 grader.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×