Juicemaskin bäst i test – Hitta den bästa råsaftcentrifugen eller slow juicern 2023

Läs vårt test av juicemaskiner, där vi granskar 5 av de bästa på marknaden. Nypressad juice är alltid otroligt gott, och med en egen juicer kan du göra god juice helt själv. Du bestämmer själv vilka frukter och grönsaker du vill lägga i din nya juicepress och maskinen pressar juice som du kan njuta av när som helst.
Af Miklas BAdge
Miklas
Princess 201852 5
bäst i test för citrusfrukter

Princess 201852

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har samlat ett urval av de bästa juicemaskinerna på marknaden i det här juicemaskin testet, och du kommer säkert att hitta råsafrcentrifuger eller slow juicers som kan uppfylla ditt behov av att göra färsk juice själv hemma. Vi har testat de bästa juicemaskiner i olika prisklasser och från olika märken och tagit fram en testvinnare.

I vår köpguide hjälper vi dig också med vad du ska tänka på innan du köper din nya juicepress. Du kan jämföra specifikationerna för varje modell längst ner i vår jämförelsetabell.

Braun Multiquick 5 J500

bäst i test 2023

Fordele
 • pros-icon.svg Mycket kraftfull motor
 • pros-icon.svg Kan hantera hela frukter och grönsaker
 • pros-icon.svg Alla löstagbara delar är diskmaskinssäkra
Ulemper
 • cons-icon.svg Fyller upp mycket och är längre än de andra modellerna.

Detaljeret gennemgang

Den här är en slow juicer från Braun som är ett populärt val, och det är ingen tillfällighet. Med den här juicemaskinen får du färskpressad juice på ett ögonblick. Den kan pressa juice ur frukt och hårda grönsaker utan ansträngning, så den enda gränsen för den läckra saften du kan göra är din fantasi.

Juicemaskinen behåller alla vitaminer i frukten och grönsakerna, så att du får en utsökt och näringsrik juice varje gång du använder den.

Den samlar fruktkött i en 2 liters behållare, vilket innebär att du kan göra en stor mängd apelsinjuice eller annan juice åt gången. Filtret som ser till att endast saften rinner ner i kannan är tillverkat av rostfritt stål.

Många av maskinens delar kan tas isär och kastas i diskmaskinen, vilket betyder enkel rengöring. Dessutom ingår en 1,25 liters juicebehållare för att göra din uppfriskande juice.

Slow juicers är utmärktä juicemaskiner om du vill börja göra hälsosam juice hemma. Den är extremt kraftfull och du får bra kvalitet för pengarna. Maskinen är tillverkad i rostfritt stål.

Hastighetsinställningar: 2 Effekt: 900 w Behållare: 2 liter Juice-kanna: Ja Droppstopp: Ja Diskmaskin: Ja Höjd: 51 cm

Wilfa JU1S-400

bäst billiga slow juicer

Fordele
 • pros-icon.svg Gynnsamt pris
 • pros-icon.svg Kompakt storlek
 • pros-icon.svg Flera hastighetsinställningar
Ulemper
 • cons-icon.svg Relativt liten massakapacitet

Detaljeret gennemgang

Detta är en billig slow juicer som också presterar riktigt bra i det här testet. Trots att den har en lägre effekt än vissa andra maskiner lyckas den safta hela frukter och grönsaker. Den klarar både de hårda och mjuka frukterna och grönsakerna.

Med den här mest prisvärda maskinen kan du producera juice enkelt och snabbt, och du kan ställa in maskinen med två olika hastigheter.

Den har en bra storlek, vilket innebär att den inte tar upp mycket plats på köksbänken och du kan enkelt lämna den ute.

Med den här juicemaskinen får du också en enkel rengöring eftersom delarna lätt kan demonteras och monteras ihop. Denna slow juicer levereras också med en kanna som du kan pressa saften i.

Själva behållaren har en storlek på 1,5 liter, vilket är en bra storlek för allmän användning. Om du planerar att göra större mängder juice åt gången, måste du vara beredd på att tömma behållaren flera gånger.

Du får en bra juicepress till ett riktigt rimligt pris som passar in i de flesta hem.

Hastighetsinställningar: 2 Effekt: 400 w Behållare: 1,5 liter Juice-kanna: Ja Droppstopp: Ja Diskmaskin: Ja Höjd: 29,5 cm

Magimix Juice Expert 3

bäst i test råsaftcentrifug i premiumklassen

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfull maskin som kan göra det mesta
 • pros-icon.svg Massor av extra tillbehör 
 • pros-icon.svg Med särskild teknik för mjuka frukter
Ulemper
 • cons-icon.svg Kostar mer än andra modeller på marknaden

Detaljeret gennemgang

Den här centrifugalpressen från Magimix gör färskpressad juice i en klass för sig. Alla frukterna och grönsakerna kan passera genom den här juicemaskinen och den är bland de bästa slow juicer juicemaskinerna på marknaden om du letar efter hög kvalitet.

Frukt och grönsaker pressas enkelt och effektivt till en fantastisk juice, och den kan enkelt hantera även tuffa frukter som morötter med den speciella filtercentrifugen i XL.

Dessutom har den en speciell patenterad teknik som är särskilt utformad för mjuka eller kokta frukter och grönsaker som bär, tomater och bananer. Den har också ett specialfilter för alla citrusfrukter. Dessutom kan du välja om du vill ha filtrerad juice utan fruktkött eller en fylligare juice.

Juicemaskinen levereras med en spatel och en receptbok, och du kan köpa en hel del extrautrustning till maskinen om du verkligen vill satsa på att pressa din egen saft.

Med den här långsamma juicemaskinen får du en kraftfull juicepress som pressar juice otroligt effektivt, och det är ett självklart val om du vill prova dig fram med en mängd olika frukter och grönsaker.

Hastighetsinställningar: 1 Effekt: 400 w Behållare: - Juice-kanna: Nej Droppstopp: Nej Diskmaskin: Ja Höjd: 41,5 cm

Philips HR1921

bästa råsaftcentrifug med fiberförstärkning

Fordele
 • pros-icon.svg Stort påfyllningsrör
 • pros-icon.svg Fiber boost-funktion
 • pros-icon.svg Stor behållare
Ulemper
 • cons-icon.svg Hög energiförbrukning

Detaljeret gennemgang

Philips har utvecklat en centrifugalpress av riktigt bra kvalitet och den är till och med tillverkad av hållbara material. Med den här philips juicepressen kan du göra mycket juice på en gång och det finns plats för mycket massa i den runda behållaren.

Det är en utmärkt juicemaskin som maler frukt effektivt och den klarar både frukt och grönsaker. Du kan reglera saftens konsistens så att du kan dricka den precis som du vill ha den.

Du kan välja en helt färsk juice eller en mer krämig juice där fibrerna bevaras. Den unika booster-funktionen innebär att du kan få 50 % mer fibrer i din juice. Vitaminer och mineraler bevaras oavsett när du gör juice på detta sätt.

Dessutom hjälper det stora påfyllnadsröret i processen eftersom du inte behöver skära ut ingredienserna till din dryck.

Philips juicepress har också halkfria gummifötter, så att den står stadigt på bordet när du gör juice.

Juicemaskinen har en unik rengöringsfunktion som innebär att du helt enkelt häller vatten i maskinen för att rensa den från oönskade rester. Philips juicemaskinens löstagbara delar är diskmaskinsäkra, vilket ytterligare underlättar rengöringen.

Hastighetsinställningar: 2 Effekt: 1.100 w Behållare: 2,1 liter Juice-kanna: Ja Droppstopp: Ja Diskmaskin: Ja Höjd: 43,2 cm

Princess 201852

bäst i test för citrusfrukter

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Energieffektivt
 • pros-icon.svg Tyst 
 • pros-icon.svg Enkel att använda och enkel att rengöra
Ulemper
 • cons-icon.svg Inte lämplig för hårda grönsaker och frukter

Detaljeret gennemgang

Detta är en utmärkt slow juicer för dig som älskar C-vitamin och vill förvandla citrusfrukter till kallpressad juice. Detta är den enda råsaftcentrifug i detta test av olika juicepressar som är gjord speciellt för citrusfrukter. Den kan hantera både stora och små citrusfrukter enkelt och tyst, och den är dessutom energieffektiv.

Det är en halvprofessionell slow juicer citruspress med en gjuten aluminiumarm som ser till att du får ut alla droppar och goda näringsämnen ur frukten och direkt ner i glaset när du gör saft. Själva pressningen sker i en lufttät behållare, vilket gör att ingen saft hamnar på bordet eller kläderna.

Den är inte lämplig för alla typer av frukt och grönsaker, men när du pressar citrusfrukter som apelsin, grapefrukt och citron är den extremt effektiv eftersom den har en kraftfull och stark motor.

Alla löstagbara delar kan enkelt tas bort och rengöras i diskmaskinen. Dessutom har den ett droppstopp så att du enkelt kan göra flera glas åt gången utan att förstöra bänkskivan.

Bland de olika juicemaskinerna är detta den bästa om du letar efter en juicer som är lätt att använda och som enkelt och snabbt kan göra apelsinjuice eller andra citrusdrycker.

Hastighetsinställningar: 1 Effekt: 160 w Behållare: - Juice-kanna: Ja Droppstopp: Ja Diskmaskin: Ja Höjd: 33,8 cm

Guide Hur man väljer den bästa juicemaskinen

 
Braun_Multiquick_5_J500-transformed.png

Braun Multiquick 5 J500

Wilfa_JU1S-400-transformed.png

Wilfa JU1S-400

Magimix_Juice_Expert_3-transformed.png

Magimix Juice Expert 3

Philips-HR1921.png

Philips HR1921

Princess_201852-transformed.png

Princess 201852

TestScore TestScore
Info
- - - - -
Hastighetsinställningar 2 2 1 2 1
Effekt 900 w 400 w 400 w 1.100 w 160 w
Behållare 2 liter 1,5 liter - 2,1 liter -
Juice-kanna Ja Ja Nej Ja Ja
Droppstopp Ja Ja Nej Ja Ja
Diskmaskin Ja Ja Ja Ja Ja
Höjd 51 cm 29,5 cm 41,5 cm 43,2 cm 33,8 cm
Tjek billigste pris Set til 1.299 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Tretti På lager
Set til 699 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Amazon.se På lager
Set til 3.577 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Kitchentime På lager
Set til 2.242,14 SEK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Amazon.se På lager

Färskt pressad apelsinjuice är utsökt, och en bra juicer är nödvändig för att göra blandade juicer hemma med alla sorters grönsaker och frukter. Det finns flera saker att tänka på innan du köper din nya juicepress. I det här testet har vi tittat på några olika alternativ för att hitta den bästa juicemaskinen för dina behov. De finns i olika storlekar, i olika prisklasser och med olika funktioner.

I den här köpguiden hjälper vi dig att hitta den juicer som passar dig och dina behov bäst.

Råsaftcentrifuger

Det finns två olika typer av juicemaskiner att välja mellan, så du bör undersöka de två olika typerna innan du bestämmer dig för vilken maskin du vill ha i ditt kök.

En råsaftcentrifug är den traditionella juicemaskinen och den är också den vanligaste. Maskinen pressar saften ur frukten med hjälp av centrifugalkraft. Frukt och grönsaker virvlar runt i maskinen som pressar ut saften. Med råsaftcentrifuger får du vanligtvis din juice snabbare, och dessa modeller är också vanligtvis billigare än slow juicern.

Slow Juicers

Slow juicers maler däremot frukt och grönsaker i stället för att slunga dem runt. Detta sker långsamt, vilket innebär att mer näringsämnen och vitaminer behålls i saften. Det sätt på vilket saften krossas innebär också att saften håller sig längre. Om du förvarar saften i en lufttät kanna i kylskåpet kan du ha färsk, drickfärdig juice i tre dagar.

Dagens nyare centrifugalpressar liknar den långsamma råsaftcentrifugen, så det kommer inte att vara någon större skillnad när det gäller bland annat hållbarheten och mängden vitaminer och mineraler som bevaras.

Du kan läsa på varje juicepress hur den fungerar.

Storleken på juicepressen

Storleken på juicepressen bör också beaktas, och det finns flera skäl till detta.

Först och främst bör du bestämma hur mycket frukt- och grönsaksjuice du vill göra. Är det ett eller två glas på morgonen eller är det en stor kanna flera gånger i veckan? Det påverkar nämligen hur stor behållare du behöver för fruktjuice.

Det är naturligtvis inte avgörande, men det kan kännas besvärligt att behöva tömma behållaren flera gånger på en gång om du också använder juicemaskinen ofta.

Naturligtvis avgör även storleken på juicepressen om den får plats på din bänkskiva. Du kanske vill att den ska stå under ett skåp, så du bör kontrollera höjden. Du kanske tänker förvara maskinen i ett skåp när du inte använder den, och då måste den få plats i skåpet igen.

Påfyllningsrörets storlek

Det är inte bara storleken på själva maskinen som är viktig att kontrollera. Fyllningsröret, som du kastar frukten och ingredienserna i, bör också ha rätt storlek för dina behov.

Ibland kan du i beskrivningen av produkten få reda på rörets diameter, annars kan du vanligtvis ta reda på om den kan hantera hela frukter. Du kanske inte har något emot att göra ingredienserna i mindre bitar, men i det långa loppet kan det vara mycket trevligt att ha ett stort fyllningsrör som klarar ett helt äpple eller liknande. Det gör det verkligen lättare att göra färskpressad frukt- och grönsaksjuice på ett ögonblick.

Hur ofta kommer du att använda juicemaskinen?

Naturligtvis är det också värt att tänka på hur ofta du kommer att använda juicepressen. Det kan vara så att du använder den varje dag när du vill göra hälsosamma drycker som stärker ditt immunförsvar eller hjälper dig att få i dig rätt mängd vitaminer varje dag. Om så är fallet kanske du vill investera lite extra i en bra och effektiv maskin som är enkel att använda dagligen.

Om du däremot bara vill använda den då och då för att göra kall juice till helgbruncherna, kanske du vill välja en mindre maskin som inte heller kostar lika mycket.

Du kanske också tvivlar på hur mycket du vill använda den. I så fall kan det vara en bra idé att köpa en maskin som kan uppgraderas med extrautrustning med tanke på kommande behov.

Vilka frukter och grönsaker kommer du att använda?

En annan aspekt kan vara valet av frukt och grönsaker. Det kan trots allt påverka vilken juicepress som passar dig bäst. Du bör inte bara se till att storleken passar dina behov, utan även att effektiviteten och effekten är tillräcklig.

Om du planerar att göra grön juice med gröna grönsaker och rotfrukter behöver du en kraftfull maskin som kan mala dessa. Här är en slow juicer förmodligen det bästa valet för dig.

Om du planerar att pressa mjukare ingredienser kan du välja en maskin som är särskilt utformad för det ändamålet. Naturligtvis kan du få juicepressar som gör båda delarna, men det är i vilket fall som helst värt att vara uppmärksam innan du köper en juicemaskin.

Vad är bra att göra i en juicemaskin?

Du kan hitta en mängd bra recept på internet och i receptböcker. Du kan också ha turen att få ett litet urval av recept när du köper din juicemaskin.

Generellt sett kan de flesta frukter, bär och grönsaker pressas och det är egentligen bara fantasin och smaklökarna som sätter gränser. Det är därför du bör prova det. Du kan blanda flera frukter och grönsaker, men högst fem rekommenderas för att få olika smaker.

Rengöring av maskinen

De flesta nyare juicepressar kan tas isär och de enskilda delarna kan slängas i diskmaskinen. Detta gör att den är snabb och enkel att rengöra. Detta är dock värt att undersöka eftersom det snabbt kan bli oöverskådligt att använda juicepressen om den är besvärlig att rengöra. Vissa juicemaskiner har en bra snabbrengöringsfunktion där du helt enkelt kan hälla vatten genom den för att rengöra maskinen om du använder den dagligen. Bland annat Philips har en sådan funktion.

Funktioner

En juicemaskin bör inte ha så många olika funktioner, eftersom det ska vara enkelt och lätt att pressa frukt- och grönsaksjuice. Det kan dock vara en bra idé att välja en maskin med två olika hastighetsinställningar, eftersom det då blir lättare att styra maskinen beroende på om den pressar hårda morötter eller mjuka apelsiner.

Om du är intresserad av att behålla fibrerna och eventuellt göra drycker med fruktkött kan du välja en maskin där du också kan ställa in detta. Här bör du också välja den bästa långsamma juicepressen på marknaden.

En annan viktig funktion är droppstoppet. Den här funktionen kan faktiskt vara särskilt användbar. Det innebär att du kan stoppa maskinen från att hälla ut juice ur pipan medan du flyttar glaset och sätter ut ett nytt. De flesta nyare maskiner har den här funktionen, men det är värt att undersöka.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken juicemaskin är bäst i testet?

Den bästa juicemaskinen i testet är en slow juicer, Braun Multiquick 5 J500 är ett bra köp. Den här juicemaskinen klarar mer eller mindre alla ingredienser oavsett storlek och hårdhet. Den klarar både frukt och hårda grönsaker. Denna slow juicer är lätt att rengöra och levereras med en bra juicebehållare att göra saften i.

Vad är skillnaden mellan en slow juicer och en råsaftcentrifug?

En slow juicer och en råsaftcentrifugskiljer sig åt i hur saften utvinns ur frukt och grönt. En slow juicer maler ingredienserna, medan en råsaftcentrifug snurrar ingredienserna för att utvinna saften.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×